Verbouwing kantoorvleugel ROC Westpoort te Amsterdam

Op de ROC locatie Westpoort op de Tempelhofstraat 80 te Amsterdam heeft Van Berkel Aannemers een grote verbouwing uitgevoerd. Een voormalig kinderdagverblijf is leeg gesloopt en de ruimte is aangepast naar een kantoorruimte met een hoog afwerkingsniveau.

De nieuwe indeling bestaat o.a. uit een nieuwe entree met ronde wanden, zes overlegruimtes, een open werkruimte, een nieuwe toiletgroep, een lockerruimte, een kopieerruimte, een opslagruimte en een bijkeuken. Ook is de de bestaande patio geheel vernieuwd en voorzien van een pergola, kunstgras en een composiet vlonder. Twee nieuw geformeerde overlegruimtes zijn aan de buitenzijde voorzien van verticale western red ceder delen.

In de openwerkruimte zijn verschillende interieurwerk meubels geplaatst welke zijn afgestemd op schillende manieren van werken. Verder is het bouwkundige plafond zichtwerk geworden. Hieraan hangen verschillende plafondeilanden met nieuwe verlichting en luchtbehandeling. Aan een achterwand in de ruimte zijn akoestische panelen aangebracht rondom een nis. In de nis is een moswand aangebracht.