Realiseren Mockup Boeing 747-400

Op de derde verdieping van het Airport College te Hoofddorp heeft Van Berkel Aannemers met echte vliegtuigonderdelen een grote praktijkruimte gemaakt. 
De bestaande indeling is gedemonteerd en afgevoerd.  De oppervlakte in opnieuw ingedeeld met een gedeelte Economyclass, een Businessclass, een gateruimte en een passageruimte.

“Drie maanden heeft het geduurd om de oude Boeing 747-400 in te bouwen in de mbo-school in Hoofddorp, onderdeel van het ROC Amsterdam. Het toestel is gedoneerd door KLM en met studenten en docenten van de opleiding uit elkaar gehaald op het luchtvaartkerkhof in het Spaanse Teruel. In en om het 'vliegtuig' zijn verschillende ruimtes gemaakt. Zo zijn er twee 'economy class'-delen gemaakt met 86 en 72 stoelen, en een 'business class' met 15 zitplekken. Ook is er een echte gate nagebouwd door Van Berkel Aannemers. Examen De mock-up moet ervoor zorgen dat studenten het werk van steward(es) in hun uiteindelijke werkomgeving leren. De studenten krijgen er trainingen en doen er ook examen. Het mbo-college is een belangrijke opleider van personeel voor KLM en biedt ook opleidingen in bijvoorbeeld de luchtvaartechniek en -beveiliging.”

Bron: https://www.parool.nl/amsterdam/klm-helpt-luchtvaartopleiding-aan-echt-vliegtuig~a4536368/